Over ons


Theatergroep 'sTOF is een creatieve, enthousiaste en gezellige groep jongeren die zelf eigentijdse stukken schrijft en daarmee optreedt op verschillende plekken in het land. Met een vleugje humor en zelfgeschreven teksten op bekende melodieën. Kortom, theater voor iedereen!
 
'sTOF: het is TOF om zo samen te werken en na afloop is er tijd om na te praten, want de voorstellingen bieden altijd STOF tot nadenken! 

Eervolle vermeldingen en prijzen
We waren in november 2018 genomineerd voor de Religieuzenprijs van de KNR en hebben daar een eervolle vermelding gekregen. Een kort verslag met foto's vindt u in dit fotoalbum!
In juni 2022 wonnen we de Jeugdstimuleringsprijs van de Rotary Club, zie het nieuwsbericht Theatergroep ‘sTOF ontvangt € 1500,--


Laatste voorstelling
Op Goede Vrijdag 2022 speelden we de voorstelling Puur, die werd opgevoerd in het openluchttheater Brilmansdennen in Losser. U vindt foto's in het fotoalbum Puur. Na de zomervakantie gaan we aan de slag met een nieuw project en enkele nieuwe spelers.

Voorstellingen
Gemiddeld mogen we rond de 80 bezoekers verwelkomen bij onze voorstellingen! Dit zijn de meest recente voorstellingen van ons:
  • De voorstelling Puur gaat over het jonge meisje Isa, dat te maken krijgt met ziekte en over hoe ze daarmee omgaat binnen haar vriendenkring. Het Passieverhaal in de moderne tijd!
  • De voorstelling Onderuit is gebaseerd op het scheppingsverhaal en gaat over een gezin dat onverwachts in een diepe schuld belandt en worstelt met het alledaagse leven. De première hiervan is geweest op vrijdag 8 november 2019 om 19.30 uur in De Wegwijzer in Losser. Lees hier het verslag!
  • De voorstelling Blind Vertrouwen is gebaseerd op het Bijbelverhaal van Bartimeüs en gaat over een blind meisje dat aanvoelt waarom kinderen in haar klas op een bepaalde manier reageren. 
  • De voorstelling Onuitwisbaar gaat over het ongewenst delen van (naakt-)foto’s via mobieltjes en internet en hoe dat de levens van tieners kan veranderen. 
  • De voorstelling Stille Nacht is gebaseerd op het Kerstverhaal en gaat over een tiener die ongewenst zwanger wordt, hoe daar door de buitenwereld op wordt gereageerd en hoe de tiener er zelf mee omgaat.
 
Repetities
We oefenen elke woensdagavond (behalve de eerste woensdag van de maand) van 18.30-20.30 uur in Basisschool De Wegwijzer, Sperwerstraat 1 in Losser. We schrijven voor een groot deel zelf onze teksten. We worden begeleid met schrijven en spelen door Michel de Wal onze regisseur. Sharon en Martine coachen ons met de zang en Ans van het Jongerenpastoraat van parochie Maria Vlucht zorgt dat alles achter de schermen geregeld wordt. 

Boek ons!
Deze voorstellingen kunt u als school of vereniging ook boeken! Ga snel naar ons contactformulier.
In de agenda ziet u waar we binnenkort te zien zijn.

Radio
Op 17 februari 2019 werden we geïnterviewd voor het radioprogramma Hoogtij van RTVOost. Hier kunt u de uitzending terugluisteren!
Share our website