Theatergroep 'sTOF bestaat 10 jaar!


  •   donderdag 2 februari 2023

Theatergroep 'sTOF bestaat 10 jaar!

Op vrijdag 27 januari 2023 kwamen leden en oud-leden van theatergroep ‘sTOF bij elkaar om het 10-jarig bestaan te vieren!
In 2012 speelden Michel, Sharon, Remco en Majenge met z’n vieren in de Jacobuskerk te Enschede namens het jongerenpastoraat in het kader van Serious Request met NIETS IS WAT HET LIJKT. 

Jeugdwerkburo Stap bood daar een voorstelling aan als begin voor een JP-jaar. Die voorstellingen waren goed maar knetterduur. Twee aanleidingen om een eigen theatergroep op te richten.
Met een korte toespraak van Ans en een stukje taart, een glaasje en een buffetje, een bezoekje van pastoor Daggenvoorde, keken we terug naar beelden van 10 – 9 - 8 jaar enz. terug.  Op initiatief van Michel, onze regisseur, en Ans begonnen we in 2013 met het opzetten van deze groep. 

De eerste repetitieavond was op 27 januari 2013. Nog in datzelfde jaar trapten we af met het zelfgeschreven stuk GEVOLGD, gemaakt n.a.v. het verhaal van ‘toen Jezus 12 jaar was’. In 2014 ‘VERANDER’S’ n.a.v. het verhaal van Job. 

In 2015 volgde ‘GLASHARD’ n.a.v. het verhaal van Ruth. Verdere hoogtepunten in deze 10 jaar zijn ONUITWISBAAR, STILLE NACHT, BLINDVERTROUWEN, ONDERUIT EN PUUR.
We zijn van plan om nog een hele tijd door te gaan. Michel heeft inmiddels assistentie gekregen van Noa en Esmee voor de regie. Hessel gaat de PR en de organisatie van Ans overnemen na haar pensioen. Maar eerst komen we maart aanstaande nog met ‘KLIK', een stuk over sociale media. Het is ook heel plezierig om onderdeel te mogen zijn van ‘sTOF! 


Ans te Lintelo
 
Share our website