Première Onderuit


  •   08/11/2019 - 09/11/2019
  • Basisschool de Wegwijzer, Sperwerstraat 1, Losser

UPDATE:
Ongelooflijk, maar waar! De reserveringen voor 'Onderuit' zijn zo hard gegaan, dat we helaas aan moeten geven dat we voor aanstaande vrijdag vol zitten! Dit ook i.v.m. brandveiligheid. Excuses hiervoor. Wij kijken naar de eventuele mogelijkheid om een tweede voorstelling te plannen, waarbij u dan natuurlijk van harte welkom bent!


Vrijdag 8 november om 19.30 uur: première van ons nieuwe stuk Onderuit! U komt toch ook?! U bent van harte welkom in basisschool De Wegwijzer aan de Sperwerstraat 1 in Losser. Tot dan!

Onderuit is de titel van de theatervoorstelling die op 8 november 2019 in première gaat. Het script is door de jongeren zelfgeschreven en wordt omlijst met humor en nieuwe teksten op bestaande melodieën. 

Je kijkt naar een gemiddeld gezin. Vader, moeder, kinderen, gezellige buren en (veeleisende) familieleden en anderen. Eigenlijk niets aan de hand. Totdat er iets gebeurt waardoor de gelukkige situatie totaal verandert en het gezin vastloopt, ‘onderuit’ gaat. Het leven van iedereen staat op zijn kop. Wat moeten ze doen. Wie kan hen helpen? Armoede ligt op de loer.

De basis van dit script is het scheppingsverhaal: “Op de zesde dag schiep God de mens. En de mens begon haastig te leven.” Sindsdien wil de mens vooruit, sneller, groter, beter en dat lukt niet altijd…! De theatergroep constateerde dat vooruitgang niet voor iedereen is weggelegd. Door uiteenlopende oorzaken komen mensen in armoede terecht. De spelers van ‘sTOF spraken veel met elkaar, deden onderzoek en struinden het internet af. Zo begonnen ze te schrijven aan dit script.  

Première “ONDERUIT”: vrijdag 8 november 2019 in de zaal van Basisschool De Wegwijzer, Sperwerstraat 1 in Losser. Aanvang 19.30 uur.

 
 
Share our website