Interview met Noa en Esmee


  •   maandag 21 maart 2022


Wij zijn twee vriendinnen in PUUR

πŸ“Œ Hoe heten jullie?
Esmee Jochem en Noa Heerink.

πŸ“Œ Waarom zijn jullie bij een theatergroep?
Noa: “Ik zit er al heel lang bij. Er kwam een uitnodiging vanuit het jongerenpastoraat. Op de basisschool speelde ik al graag toneel, dus ik ging eens kijken. En ik ben gebleven.”

Esmee: “Ik heb het theaterstuk GLASHARD gezien. Dat sprak me aan en daarna heb ik me aangemeld. Mijn eerste rol speelde ik in ‘Stille Nacht’. Het is nu een belangrijke vriendenclub voor mij.”

πŸ“Œ Wat maakt theater maken zo leuk?
Noa en Esmee: “Je speelt een ander karakter dan dat je zelf hebt. Je kruipt in de huid van iemand anders. Dat is soms heel moeilijk. Maar ook uitdagend. Om dit te durven moet je je veilig voelen bij de groep. We bespreken de karakters en oefenen heel veel. Michel, de regisseur kan gelukkig heel veel voor doen. Dat is heel grappig. We maken ook van alles mee met elkaar. We hebben een groepsapp. We gaan soms buiten de theatergroep om, met elkaar uit.”

πŸ“Œ Waarom theatergroep ‘sTOF?
Noa en Esmee: “Het is een jongeren-theatergroep groep. En die zijn er niet zo veel in de omgeving. Het bijzondere is dat we een geloofsverhaal bespreken en vertalen naar nu. Dat mogen we zelf doen en dat brengt goede gesprekken op gang. Ans stuurt het aan, regelt alles en Michel bruist van de ideeën over hoe je humor en serieuze zaken met elkaar kunt verbinden. Het is een veilige omgeving om uit je comfortzone te stappen.“

πŸ“Œ Wat was je mooiste rol tot nu toe?
Noa: “Ik heb de hoofdrol gespeeld in ONUITWISBAAR. Dat was helemaal buiten mijn comfort zone, want dat stuk gaat over de gevaren van sexting. En ik speelde zwerver in STILLE NACHT. Ik heb ook al eens een overdreven lesbische buurvrouw gespeeld.”
Esmee. “Mijn rol in ONUITWISBAAR had van die stomme Engelse uitspraken. Dat maakte het serieuze onderwerp door mijn rol iets luchtiger. Verder heb ik ook de transgenderproblematiek geprobeerd vorm te geven in BLINDVERTROUWEN. Daar moet je je dan wel echt in verdiepen.


πŸ“Œ Binnenkort is de première Puur: Voor wie is het stuk bedoeld?
Noa en Esmee: “Het is bedoeld voor iedereen. We hebben het allemaal gemist om een avondje uit te gaan. We spelen bewust op Goede Vrijdag. Je weet vast wel wat dat voor dag is, toch. Ga er maar van uit dat we stof tot nadenken meegeven, iets wat blijft hangen.”

πŸ“Œ Een tipje van de sluier oplichten: Welke rol spelen jullie?
Noa en Esmee: “We spelen allebei een ander karakter in een vriendengroep. Eigenlijk willen we natuurlijk niets verklappen.” Esmee: “ Ik doe weer anders dan normaal. Nu speel ik vanuit een rolstoel. Noa: “ik ben een hartstikke een verliefde puber.“

πŸ“Œ Mogen jullie ook zingen?
“Wij mogen natuurlijk zingen. Als groep. En enkele zinnen solo. Spannend! Het slotlied blijft echt hangen. Best emotioneel ook.”

πŸ“Œ Emotioneel?
Esmee: “Het is de laatste stuk van deze cast in Theatergroep ‘sTOF. Dat maakt dit stuk extra PUUR.”
Noa: “Dat is voor mij niet anders.”
Noa en Esmee: We krijgen volgend jaar een leidinggevende rol binnen ‘sTOF en hopen onze ervaring in te zetten voor andere jongeren. Sommigen verlaten de groep omdat een nieuwe levensfase ingaat, studeren en op kamers wonen enzo. We staan na dit stuk open voor nieuwe spelers.”


πŸ“Œ Wat verwacht je van de première?
Noa en Esmee: “We verwachten dat het publiek onze gezelligheid voelt. Dat we ons verhaal kunnen overbrengen. Dat er jongeren in het publiek zitten die denken, dat is ook wel wat ik wil proberen. We zullen hen zo goed mogelijk begeleiden naar een mooie rol. Het heeft dus vele lagen en hoge verwachtingen.”

Noa en Esmee, heel veel succes gewenst!!

En ook nog dit:
Is theater ook iets voor jou? Ben je tussen de 12 en 15 jaar? Meld je dan bij Ans te Lintelo (06 30 95 86 89).

Meer lezen:
Heeft u de andere interviews al gelezen? U kunt lezen over Hessel en Femke (het gezin), over Joey en Pien (de bende) en over Demi en Stijn (de hoofdrolspelers)!

Neem ook eens een kijkje op de site van het Jongerenpastoraat!

Komt u ook?!
➑ Vrijdag 15 april, op Goede Vrijdag, is de première van PUUR in het openluchttheater Brilmansdennen.
➑ Kaartjes kosten € 5,00 en zijn verkrijgbaar bij de Primera Losser (Bernhard Leurinkstraat 5) of via de website van Brilmansdennen: www.openluchttheaterbrilmansdennen.nl/ (of klik op onderstaande foto).
 
 

 
Share our website