Interview met Demi en Stijn


  •   maandag 11 april 2022

Wij zijn de HOOFDROLSPELERS van PUUR
 
📌 Hoe heten jullie?
Demi Stevens en Stijn Bonnes.
 
📌 Waarom zijn jullie bij theatergroep ‘sTOF?
Demi: “Ik ben bij deze theatergroep gekomen omdat ik eerder wel eens wat stukken had gezien, en toen leek het me heel leuk om er zelf ook aan mee te kunnen doen. Ook dat we zelf stukken mogen schrijven vind ik heel leuk."
Stijn: “Ik had zo veel plezier gehad in de musical van groep 8, dat ik verder ging kijken of ik acteren leuk vond als hobby. Mijn zus zat al bij ‘sTOF, dus ging ik een keer mee om te kijken, toen ben ik gebleven. Regisseur Michel haalt het beste in iedereen naar boven.”
 
📌 Wat maakt theatermaken zo leuk?
Demi en Stijn: “We vinden het leuk om in de huid van een personage te kruipen. Je leert ook veel nieuwe dingen. En je bouwt meer zelfvertrouwen op. Dat zelfvertrouwen van het toneel neem je ook mee in het dagelijks leven.”
 
📌 Wat was je mooiste rol tot nu toe?
Stijn: “Dit in zonder twijfel mijn mooiste rol.”
Demi: “Ik heb 3 bijzondere rollen gehad. In mijn allereerste stuk was ik een pestkop op de basisschool. In het tweede stuk was ik de helft van een tweeling en dat vond ik een prachtige rol, omdat ik me daar zo goed in kon vinden en sprak me heel erg aan. Ik mocht deze rol spelen met mijn beste vriendin Esmee. De rol die ik speel in PUUR is ook bijzonder voor mij. Ik heb nog nooit eerder de hoofdrol gehad! Ik speel Isa. Ik vind Isa gewoon een heel mooi persoon. Ik heb het gevoel dat ik nog wel wat kan leren van Isa.”
 
📌 Vrijdag 15 april om 19.30 uur is de première Puur. Een tipje van de sluier oplichten? Welke rol spelen jullie?
Stijn: “Ik speel Peter, een tiener die deel uit maakt van een vriendengroep. Peter is eigenlijk een heel normale tiener, vriendelijk, verliefd en onzeker, en natuurlijk een klein beetje chaotisch.”
Demi: “Ik speel de rol van Isa dus. Ze is een goed persoon dit opkomt voor iedereen. Een lieve, sociale, eerlijke, behulpzame meid. Ze kan vooral niet tegen onrecht. Het motto van Isa is “ALLES KOMT VANZELF GOED.” Maar komt dat ook allemaal goed dit keer? Kom maar kijken!”
 
📌 Is die moeilijk te spelen?
Demi: “Ja, ik vind het soms best moeilijk omdat ik veel verschillende emoties heb in het stuk. Dat hoor je vooral terug in de gedachtegangen van Isa. En daar kun je soms zelf ook wel een beetje emotioneel van worden, dan wordt dat soms best lastig om te spelen.”
Stijn: “Het is zeker de lastigste rol die ik tot nu toe gespeeld heb. Omdat Peter een tiener is, speel ik eigenlijk een beetje als mezelf, maar ook toch weer niet. En mijn naam verwijst naar een naam uit het passieverhaal. Weet je welke?”
 
📌 Mag je ook zingen?
Demi: “Ja, ik zing in dit stuk 3 liedjes en met 2 andere liedjes zing ik stukjes mee. Let vooral op het PUUR-lied!”
Stijn: “Jazeker! Ik heb een solo en zing twee keer met een groep. Het slotlied is verbluffend!”
 
📌 Wat verwachten jullie van de première?
Stijn en Demi: “Wij verwachten dat dit het beste stuk gaat worden dat we ooit hebben neergezet. Een ontlading. Na twee jaar oefenen mogen we eindelijk PUUR laten zien!
Voor de meesten van ons, is dit het laatste jaar dat we meedoen, dus willen we het natuurlijk afsluiten met iets bijzonders. En even voor de goede orde; Theatergroep ‘sTOF stopt niet he!
 
📌 Zijn er nog kaarten?
Er zijn nog kaarten. Voor 5 euro (bij Primera Marcel) ben je erbij.
Online bestellen kan ook: Online Ticket bestellen voor PUUR

Demi en Stijn, we wensen jullie heel veel succes!!


En ook nog dit:
Is theater ook iets voor jou? Ben je tussen de 12 en 15 jaar? Meld je dan bij Ans te Lintelo (06 30 95 86 89).

Meer lezen:
Heeft u de andere interviews al gelezen? U kunt lezen over Noa en Esmee (twee vriendinnen), over Joey en Pien (de bende) en over Hessel en Femke (het gezin)!
Neem ook eens een kijkje op de site van het Jongerenpastoraat!

U komt toch ook?!

➡ Vrijdag 15 april, op Goede Vrijdag, is de première van PUUR in het openluchttheater Brilmansdennen.
➡ Kaartjes kosten € 5,00 en zijn verkrijgbaar bij de Primera Losser (Bernhard Leurinkstraat 5) of via de website van Brilmansdennen: www.openluchttheaterbrilmansdennen.nl (of klik op onderstaande foto).
 
Share our website