Interview met Joey en Pien


  •   vrijdag 25 maart 2022


Wij zijn DE BENDE van PUUR

📌 Wie zijn jullie?
Joey Friedrich en Pien Verbraeken.


📌 Waarom zijn jullie bij een theatergroep?
Pien: “Ik ben er bij om mijzelf te ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen.”
Joey: “Acteren is iets wat ik van kleins af aan al graag doe. Mijn zus was er ook een tijdje bij. Ik ging mee om te kijken. Mijn moeder acteert ook bv. tijdens Halloween in Losser. Zit het dan in de familie?”


📌 Wat maakt theatermaken zo leuk?
Pien: “Lekker jezelf verliezen in je rol en uitleven zonder dat iemand je aankijkt naar hoe je doet en wie je bent.”
Joey: “In je eigen leven speel je altijd dezelfde rol. Bij ‘sTOF speel je steeds weer iemand anders, en dat is een heerlijk gevoel voor de afwisseling.”


📌 Waarom theatergroep ‘sTOF?
Pien: “Het zijn de prachtige mensen, die ik mijn medespelers mag noemen, wat ’sTOF zo speciaal maakt.”
Joey: “Met deze leuke en hechte vriendengroep is theatermaken echt een feestje. We zijn aan elkaar gewaagd. Michel haalt het beste van ons naar boven.”


📌 Wat was je mooiste rol tot nu toe?
Pien: “Allemaal! Maar heel speciaal was in ‘Onderuit’ de moederrol. Het ging over een gezin in armoede. Dat was een heftige rol maar wel heel indrukwekkend. Elke rol die ik heb gespeeld en is uniek, ook de rol in PUUR is een nieuwe super leuke uitdaging. Nooit zo iets gedaan!”
Joey: “Mijn rol in het stuk ‘Stille nacht’, zonder twijfel. Het was mijn eerste grote rol. Ik was 13 jaar toen we begonnen met repeteren voor dat stuk, en als corona niet om de hoek was komen kijken had ik hem afgelopen winter op mijn 19de weer mogen spelen.”


📌 Binnenkort is de première Puur: Een tipje van de sluier oplichten? Welke rol spelen jullie?
"Wij spelen twee van de drie leden van DE BENDE, een vervelend stel jongeren die vreselijke dingen doen. We handelen zogenaamd in verdovende middelen en gaan geweld niet uit de weg."


📌 Is dat moeilijk te spelen?
Pien: “Ik moet een arrogant type uitbeelden en ik ben zeer loyaal aan mijn vriend, de dealer. Ik moet waarden en normen aan de kant zetten, daarom is het een hele uitdaging.”
Joey: “Ik speel dus die vriend. En om eerlijk te zijn, gaat het mij wel goed af. Ik maak me groot en sterk zodat iedereen me gelooft. Ik kan mijn frustraties kwijt in die rol, haha.”


📌 Mogen jullie ook zingen?”
Zeker! Daar komt u 15 april vanzelf achter.


📌 Wat verwachten jullie van de Première?
Pien: “Een superleuk en groot optreden, echt een unieke kijk op het passieverhaal en een inkijkje in onze theatergroep.”
Joey: “Het is mijn laatste stuk bij ‘sTOF. Ben hierna niet meer in de gelegenheid om te oefenen omdat ik in Groningen studeer. Daardoor voelt het voor mij als een slotstuk van een hele waardevolle en mooie tijd. Ik verwacht een prachtige opvoering, waarin iedereen boven zichzelf uit zal stijgen.”

Joey en Pien, heel veel succes gewenst!!

En ook nog dit:
Is theater ook iets voor jou? Ben je tussen de 12 en 15 jaar? Meld je dan bij Ans te Lintelo (06 30 95 86 89).

Meer lezen:
Heeft u de andere interviews al gelezen? U kunt lezen over Noa en Esmee (twee vriendinnen), over Hessel en Femke (het gezin) en over Demi en Stijn (de hoofdrolspelers)!

Neem ook eens een kijkje op de site van het Jongerenpastoraat!

Komt u ook?!

➡ Vrijdag 15 april, op Goede Vrijdag, is de première van PUUR in het openluchttheater Brilmansdennen.
➡ Kaartjes kosten € 5,00 en zijn verkrijgbaar bij de Primera Losser (Bernhard Leurinkstraat 5) of via de website van Brilmansdennen: www.openluchttheaterbrilmansdennen.nl (of klik op onderstaande foto).
Share our website